Kryptovaluta

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er en digital krypteret valuta, som muliggør online transaktioner udenom bankers og regeringers indflydelse. Kryptovalutaer fungerer ved hjælp af en teknologi kaldet blockchain. Det er en decentraliseret teknologi spredt over mange computere, der administrerer og registrerer transaktioner. En del af appellen ved denne teknologi er dens sikkerhed. Kryptovaluta er en betalingsform, der kan veksles online til varer og tjenester. Mange virksomheder har udstedt deres egne valutaer, ofte kaldet tokens, og disse kan handles specifikt for den vare eller service, som virksomheden leverer. Tænk på kryptovaluta, som du ville spille arkadepoletter eller kasinochips. Du skal udveksle ægte valuta for kryptovalutaen for at få adgang til varen eller tjenesten.

Dog er der også mange som investerer i kryptovaluta, som gør det af investeringens årsag, og benytter ikke kryptovaluta til at lave handler online. Det gør, at markedet for kryptovaluta fungerer på samme måde som aktiemarkedet, hvor mange spekulanter i kryptovaluta får priserne på specifikke kryptovalutaer til at stige betydeligt mere end andre.

Den mest populære kryptovaluta er bitcoin, som i dag har den højeste værdi af alle kryptovalutaer. Du kan tjekke den aktuelle værdi på bitcoin over for USD her. Der er med tiden kommet flere tusinde nye kryptovalutaer, som alle tilbyder forskellige teknologier. Ethereum er også en anerkendt kryptovaluta, som efter tiden er skredet frem og har poisitioneret sig som værende den førende blockchain løsning, hvor andre blockchain applikationer udvikles på. Her er bl.a. Non-Fungible Tokens blevet et banebrydende fænonomen, hvor investorer benytter kryptovaluta i Ethereum til at handle digital kunst via NFT-udbydere som OpenSea.io.

Hvordan køber jeg kryptovaluta?

Kryptovaluta handles, ligesom aktier, på forskellige handelsplatforme. De største og mest anerkendte handelsplatforme indenfor kryptovaluta er bl.a. Binance, Coinbase og FTX. For at købe kryptovaluta har du brug for 3 ting: Din bankkonto, en Revolut bankkonto og en Binance Konto.

For at undgå tårnhøje vekselgebyrer fra din danske bank og gøre hele processen for dine investeringer i kryptovaluta mere strømlinet, anbefaler vi altid, at du først opretter en Revolut konto. Revolut tilbyder en app på din smartphone, hvor de hurtigt og effektivt kan overføre DKK til din konto og derfor konverterer dine danske kroner til hvilken som helst valuta. De fleste handelsplatforme som Binance og FTX foretrækker overførelser fra banker i USD, da kryptovalutaen oftest også handles i amerikanske dollaers. Derudover har de fleste banker i Danmark sat et maksimum på DKK 10.000 for overførelser til online handelsplatforme som Binance. Derfor er det vigtigt, at du i forvejen har en konto hos en online bank som Revolut, for at undgå trælse telefonopkald med din bankrådgiver i forbindelse med spærringen af din kreditkort. 

For at hjælpe dig godt på vej, kan du i nedenstående video lære, hvordan du nemt og hurtigt kan oprette en konto hos Revolut:

 

Når du har fået overført dit ønskede beløb, som du vil investere i kryptovaluta for, på din bankkonto hos Revolut, skal du have overført pengene til en handelsplatform for investering i kryptovalutaer. Der findes efterhånden en del forskellige online handelsplatforme for investeringer i kryptovaluta, men vi anbefaler altid Binance, da den er den største udbyder af kryptovaluta og har den mest brugervenlige side, som selv de grønneste kryptoinvestore kan navigere rundt i. Binance tilbyder ligesom andre handelsplatforme også en wallet, en online-pengepung, der indeholder din kryptovaluta. Du benytter din wallet til at handle for andre cryptovalutaer. På den måde fungerer en wallet som fundamentet for al kryptohandel, da man uden en wallet ikke har mulighed for at finde fælles fodfæste med andre kryptovalutaer. Coinbase er også en populær handelsplatform for kryptovaluta, hvor du også kan oprette både en wallet og købe og sælge bitcoin og andre kryptovalutaer. 

Nedenfor har vi også en simpel video, der guider dig igennem de forskellige skridt det tager for at oprette en handelskonto hos Binance. Når den er opsat, er du klar til at indtage kryptoverdenen og starte din investeringsrejse:

Med en konto hos Revolut og Binance har du skabt det bedste udgangspunkt for at opnå succes med dine investeringer i kryptovaluta. Der findes også andre måder at handle kryptovaluta. Et stigende antal online-mæglere tilbyder også kryptovalutaer, såsom eToro, Tradestation og Sofi Active Investing. Dog anbefaler vi aldrig disse platforme, da der oftest er gemt en lang række gebyrer og splits ved at investere i kryptovaluta gennem en online mægler som Etoro. Dertil er Etoro en platform, hvor man som investor ikke har en wallet og derved heller ikke ejerskab over sin kryptovaluta. 

Er kryptovaluta en god investering? 

Kryptovalutaer og deres blockchain-teknologi er bestemt fremtiden. Det er der ingen vej udenom. Det er dog svært at forudsige, hvilke kryptovalutaer der holder, og hvilke der vil fejle og blive glemt. Der findes reelle kryptovalutaer funderet på en solid blockchain teknologi, men der florerer også såkaldte meme eller scam coins, som ikke eksisterer på noget værdifuldt grundlag. Det kræver derfor, at før man bevæger sig ind i kryptoverdenen, skal man have foretaget en grundig research af markedet.

De fleste blockchain-teknologier er i deres tidlige stadie. Derfor har investering i kryptovaluta de samme risici forbundet, som ved at investere i en nystartet virksomhed. Lær derfor først og fremmest om blockchain-teknologi, lav en grundig analyse af ethvert projekt og kryptovaluta startende fra dets teknologi til forretningsmodel til udførelse. Lær om det "problem", kryptovalutaen forsøger at løse, og hvilken løsning den tilbyder - både fra et teknologisk perspektiv og et forretningsperspektiv.

Kryptovaluta er som sagt en super kompleks størrelse, og af den grund kræver det, at man har lavet sit hjemmearbejde. Vær nysgerrig, men vær også forsigtig. Der er et stort potentiale med blockchain-teknologi, men udførelsen er i detaljerne, og de detaljer gør vi en dyd i at lære dig om. Derfor har du utrolig meget tid at hente ved at tage kontakt til os. Vi hjælper dig igennem hele din investeringsrejse i kryptovaluta - lige fra opsætning af wallet til den egentlig investering. Derudover vil vi løbende rådgive dig i nye trends, og hvad din næste investering i kryptovaluta skal være. 

Fremtiden for kryptovaluta

Vi kan spekulere i, hvilken værdi kryptovaluta kan have for investorer i de kommende måneder og år, men virkeligheden er, at det stadig er en ny og spekulativ investering. Derfor er det vigtigt kun at investere det, du er parat til at tabe, og holde dig til mere konventionelle investeringer som indeksfonde til langsigtet formueopbygning.

Dog er det vigtigt at understrege potentialet for blockchain teknologi, som er den teknologi kryptovaluta er funderet på. For selvom teknologien først og fremmest forbindes med kryptovaluta, så har den oceaner af andre mulighedsrum. Mange eksperter i dag vurderer blockchain som det bærende fundament for fremtidens sikre internet. De anslår, at teknologien vil få stor indflydelse på den måde, vi driver forretning, handler og eksporterer varer. Fordi blockchain teknologien er baseret på en krypteret enhed, betyder det, at virksomheders værdikæder kan effektiveres gennem en øget sikkerhed og gennemsigtighed. Teknologien kan være det bærende element til at afskaffe mange af de mellemmænd, som ofte tjener de fleste penge på transaktioner mellem virksomheder, og i stedet gøre alle transaktioner og pengestrømme helt gennemsigtige.

Denne innovative tilgang til blockchain teknologi ses også hos nogle af de nyeste kryptovalutaer som Polkadot. Dens teknologi forbinder forskellige valutaer i samme blockchain, og på den måde anses for at være internettet for blockchains. Det samme gør Chainlink, som har skabt en algoritme der opfanger off-chain information og binder det til værdifuld information på blockchainen.